Печат

Триумф на Димитър Илиев в рали „Средна гора”

Rally Димитър Илиев и Янаки Янакиев триумфираха в 9-ото издание на Рали „Средна гора”, първи кръг националния шампионат и старт за Източноевропейската купа на ФИА. Екипажът на VIVACOM Rally Team финишира първи с време 1.35:14.1 ч. Победата е 5-та за Илиев и Янакиев в историята на надпреварата.

„Благодаря на механиците, без тяхната работа нямаше да сме тук. Благодаря на феновете, на Митко, че днес ме слушаше,” коментира след състезанието Янаки Янакиев, навигатор на Димитър Илиев.

Самият Илиев благодари на организаторите за състезанието. „Няма как да не съм доволен, при положение че сме първи. Вчера имахме сериозен проблем. Помогна ни отбор от Чехия, който ни достави рейка навреме. Закъсняхме само 10 секунди. Нощният етап в състезанието ми хареса много, макар че на места беше рискован. Приветствам организацията на специални етапи в градовете, защото това ще върне феновете в автомобилния спорт”, коментира Димитър Илиев, петкратен победител в рали „Средна гора”.

Крум Дончев и Петър ЙордановИзключително представяне в състезанието направиха Крум Дончев и Петър Йорданов. Екипажът на Globul Rally Team завърши втори в генералното класиране, въпреки сериозните проблеми след първия етап от състезанието, в който скъсаха заден мост и джанта.

„Имахме сериозен технически проблем и благодаря на механиците, че успяха да се справят. Щастлив съм, че завършихме втори. Състезанието беше много хубаво и пожелавам на организаторите да го направят още по-интересно,” заяви Петър Йорданов, навигатор на Крум Дончев.

Въпреки инцидента още на старта на състезанието, Крум Дончев коментира, че е харесал нощния етап по улиците на Панагюрище. “Допуснах чисто пилотска грешка. Бях песимист, че ще успеем да отстраним повредите. Вчера имахме затруднения заради удара, но днес всичко беше наред,” заяви Крум Дончев.

Трети в генералното класиране се нареди екипажът на Eurocom Rally Team Пламен Стайков/ Слав Ландов, който финишира за 1.37:18.5 ч.

Пламен Стайков и Слав Ландов„Интересно състезание се получи, догодина пак”, беше краткият коментар на Слав Ландов, навигатор на Пламен Стайков.

„Доволен съм, че съм тук след 2-годишно отсъствие. Не бях достатъчно подготвен, направих една добра тренировка. Благодаря на феновете и всички, които ме подкрепят, защото се състезавам без спонсори”, заяви Пламен Стайков след надпреварата.

Най-добре от трите турски екипажа в рали „Средна гора” се представи Ягиз Авджъ и Бахадир Гюченмез от Castrol Ford Team, които завършиха на 5-о място.

21 екипажа застанаха на старта в петък вечерта, 15 от тях финишираха успешно в 9-ото издание на надпреварата.

„Асарел-Медет“ АД с изпълнителен директор Д-р инж. Лъчезар ЦоцорковОт двата клуба организатори „Интерспийд Нова Генерация“ и "АСК „Автоцар“, посочиха, че без финансовата подкрепа на основните спонсори „Асарел-Медет“ АД с изпълнителен директор Д-р инж. Лъчезар Цоцорков и „Челопеч Майнинг“ ЕАД състезанието нямаше да бъде организирано на толкова високо ниво. Благодарим Ви!

В момента има 43  гости и 0 потребители в сайта

Домакини на рали Средна гора 2015 г.